HVAD ER PARKINSON?

Du kan her lære mere om, hvad Parkinsons sygdom er

HVAD ER PARKINSON?

Parkinsons sygdom er en kronisk hjernesygdom, der medfører, at dopaminniveauet i hjerne langsomt mindskes. Dopamin er i daglig tale hjernes budbringere, og det er dopaminen, som er ansvarlig for, at vores krop udfører den handling, vores hjerne beslutter.

Parkinson er uhelbredelig, men der er i dag muligt at nedsætte sygdommens forløb gennem behandling. 

FAKTA OM PARKINSON

I Danmark er der cirka 7.300 parkinsonpatienter, hvilket er en stigning i forhold til 2010, hvor Danmark havde 7.000 parkinsonpatienter. 

Parkinson rammer ofte den ældre generation. Den typiske alder ved diagnosestilling er 61 år, dog kan Parkinson forekomme hos folk helt ned i 20'erne, hvilket dog er meget sjældent.  

SYMPTOMER

Parkinson er en sygdom, som kan kobles sammen med et utal af forskellige symptomer. De mest typiske parkinsonsymptomer rammer patientens bevægelsesevne, der gør det svært for patienten at styre sine bevægelser. De bevægelsesnedsættende symptomer kaldes også motoriske symptomer. Non-motoriske symptomer optræder også ofte hos parkinsonpatienter, men disse symptomer kan være mere vanskelige for patienten at sætte ord på.

MEDICIN

Som parkinsonpatient er medicinen et af de vigtiste redskaber til at få hverdagen til at fungere. Den medicinske behandling planlægges af patientens neurolog, og er baseret på patientens alder, aktivitet, sygdomsvarighed og symptomernes påvirkning. 

Det er meget vigtigt som parkinsonpatient, at den medicinske behandling er korrekt. Derfor anbefales det, at patienterne besøger neurologen hvert halve år. Dog kan der i forbindelse med ændringer i medicinen være behov for hyppigere konsultationer. 

KONTAKT OS

C. A. Olesens Gade 4, 3., 

9000 Aalborg, Danmark

info@moditechnology.com

 

Tlf: (+45) 40 48 28 30​
 

© 2019 MODI Technology IVS

FIND OS PÅ

  • LinkedIn Social Ikon

STØTTET AF:

dk_reg_rgb_ramme_png_1.png